HISTORIAN HAVINAA

TUTUSTU TEQU:N TAPAHTUMATUOTANTOON JA VIIME VUOSINA JÄRJESTETTYIHIN TEQU TALK -TAPAHTUMIIN SEKÄ NIIDEN SISÄLTÖIHIN. KAIKKI JÄRJESTETYT TAPAHTUMAT LISTATTUNA ALLA KUVA-, VIDEO- JA BLOGIMATERIAALIEN MUODOSSA. ENJOY!


CLUZERIZED BISNESFESTARIT | 26.5.2023 | ROVANIEMI

Festarikesä päräytettiin käyntiin Clusterized – Bisnesfestareilla, joita juhlittiin hilpeissä tunnelmissa Rovaniemellä. Festareiden päiväosiossa verkostoiduttiin, perustettiin euroviisubändejä, sekä uppouduttiin Nelli Sågerin ja Olli Keskisen itseensä uskomista, rohkeutta ja huumoria pursuavien lavaesiintymisten lumoihin. Lisäksi Showroomin edusta täyttyi TEQU:n kuukauden protoista, joita tequlaiset ylpeinä esittelivät vieraille!

Vauhtia lavalle saatiin myös festariworkshopin myötä, kun workshopeissa perustetut tuotantoryhmät heittäytyivät porukalla lavalle pitchaamaan omaa euroviisubändiään toinen toisensa jälkeen. Pientä twistiä hommaan lisäsi se, että bändit, bändinimet sekä biisit luotiin ja valikoitiin tekoälyä käyttäen.

Bileiltaa Hotel Santa Clausissa väritti Tom Pöystin riemukas puhesetti, DJ Juken rytmit sekä taikuri Juha-Matti Ristiharjun maaginen ote.


TEQU TALK – AURINKOMYRSKY | 11.5.2023 | ROVANIEMI

Solarctic-hankkeen päätöstapahtumassa teemana oli aurinkoenergia. Tapahtumassa puhuttiin siitä, miten aurinko valjastetaan entistä vahvemmin osaksi tulevaisuuden omavaraisuutta, liiketoimintaa ja vihreää siirtymää. Lisäksi yleisö sai vahvan näkemyksen siitä, kannattaako aurinkoenergiaan investoida juuri nyt.

Puhujina tapahtumassa nähtiin aurinkopioneerit Robert Nemlander & Janne Käpylehto.

Katso tallenne tapahtumasta TEQUn YouTube-kanavalta!

https://youtube.com/live/Ff-GFtdkmMw


TEQU TALK – BISNESAGENTIT | 24.11.2022 | ROVANIEMI

Hehku-hankkeen viimeinen tapahtuma huipentui huikeaan esiintyjäkattaukseen, joka tarjosi yleisölle tietoa siitä, kuinka dataa kannattaa hyödyntää niin innovaatioiden, tuotekehityksen, asiakkuuksien, kuin oman toiminnan näkökulmasta. Tapahtumassa keskityttiin siihen, miten maailma muuttuu ja mikä on datan rooli tulevaisuudessa osana liiketoimintaa ja kehitystä.

Puhujina tapahtumassa nähtiin Esko Aho, Sointu Borg, Taneli Tikka & Saku Tuominen.

Katso tallenne tapahtumasta TEQUn YouTube-kanavalta!


TEQU TALK WORKSHOP – DATAVIRRAN PYÖRTEISSÄ | 10.11.2022 | TORNIO

Workshop tapahtuman kouluttajana toimi sarjayrittäjä ja digitaalisen markkinoinnin ammattilainen Ilkka Lavas. Yhteistyössä fasilitoitu workshop tarjosi osallistujille mahdollisuuden huomata, miten dataa voidaan valjastaa tuomaan lisää asiakasymmärrystä. Lisäksi workshopissa käytiin konkreettisesti läpi, kuinka dataa voidaan helposti hyödyntää innovoinnissa, asiakastarpeiden tunnistamisessa ja tuotekehityksessä.


TEQU TALK – BISNESKARNEVAALIT | 18.05.2022 | ROVANIEMI

Tapahtumassa valoivoimaset ja ilmiömäiset sisällöntuotannon ammattilaiset kertoivat, miten persoonallista ja vaikuttavaa sisältöä tuottamalla tehostetaan toimintaa ja nähdään markkinat uudessa valossa!

Puhujina tapahtumassa nähtiin Kari Ketonen, Elise Pietarila, Jari Lähdevuori & Jarkko Nordlund. Sirkushuveista vastasi Sirkus Taika-aika!


TEQU TALK WORKSHOP – HUOMIOLLA HUIPULLE | 05.05.2022 | LEVI

Pauli Kopun ja TEQUn fasilitoimassa workshopissa keskusteltiin siitä, mikä on sisällöntuotannon tarinallistamisen ja brändin rakentamisen merkitys menestysbisneksen luomisessa. Kävimme myös läpi, kuinka saavutetaan huomiota sosiaalisen median kanavissa, miten tavoitetaan potentiaaliset asiakkaat ja saavutetaan uutta myyntiä.


TEQU TALK – TALENT BOOST | 09.12.2021 | ROVANIEMI

Tapahtumassa maailmalla marinoituneet Madventures-jätkät Riku ja Tunna täräyttivät kulttuurifaktat tiskiin ja bassot kaakkoon väänsi Iranista Iisalmeen tiensä löytänyt Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian!

Katso tallenne tapahtumasta TEQUn YouTube-kanavalta!


TEQU TALK – BISNEKSEN SUPERSANKARIT | 24.11. – 25.11.2021 | ROVANIEMI

Puhujina kaksipäiväisessä tapahtumakokonaisuudessa nähtiin Jari Sarasvuo, Noora Fagerström, Kim Väisänen, Terhi Majasalmi, Anssi Vanjoki, Antti Merilehto, Jukka-Pekka Heikkilä & Peter Vesterbacka.


TEQU TALK WORKSHOP – TUNTURIN HEHKU | 03.11.2021 | SAARISELKÄ

Sani Leino tarjoili workshopissa osallistujille tietoa siitä, miten pureudutaan rajallisten resurssien tehokkaaseen hyödyntämiseen, teknologian tuomiin mahdollisuuksiin ja ennen kaikkea entistä paremman asiakaskokemuksen luomiseen.


TEQU TALK WORKSHOP – DIGI STARTLAPPI | 27.10.2021 | SUOMUTUNTURI

Tapahtumassa syvennyttiin digitaalisten taitojen kehittämiseen Sani Leinon tarjoamien konkreettisten ja yksinkertaisten oppien avulla. Sani avasi sen, kuinka ilmaisten ja simppelien digityökalujen avulla pystytään tuplaamaan tuottavuus ja sen, miten palveluita tuotteistetaan ja digitalisoidaan.


TEQU TALK – DIGILIIKKUJA | 22.9.2021 | ROVANIEMI

Tapahtumassa yleisö pääsi testaamaan ja oppimaan, miten digitaalisia kaksosia ja virtuaaliteknologioita hyödynnetään muun muassa rakentamisen ja matkailun aloilla. Keynote-puhuja Mikael Jungner avasi yleisölle, miten digitalisaation hyödyt otetaan yrityksissä haltuun käytännön tasolla ja kuinka tuottavuutta parannetaan hyödyntämällä digitaalisia ratkaisuja läpi koko yrityksen toiminnan.

Katso tallenne tapahtumasta TEQUn YouTube-kanavalta!


TEQU TALK – SOTEHUUTO | 14.4. – 15.4.2021 | ROVANIEMI

Lapin AMKin kaksipäiväisessä TEQU Talk Sotehuuto-virtuaalitapahtumassa TEQU ja sotepuolen OmaDigi-hanke yhdistivät voimansa, ja toivat soteosaamisen ja teknologian yhteen.

Tapahtumassa nähtiin huikeita ja inspiroivia esityksiä niin palvelumuotoilun, työkulttuurin kuin teknologia- ja datapohjaisten ratkaisujenkin mahdollisuuksista sotealan kehittämisessä. Tapahtumassa kiteytyi hyvin ajatus siitä, miten teknologia on huono isäntä, mutta hyvä renki, ja sotealalla ihminen on aina keskiössä niin asiakkaana kuin työntekijänäkin.

Puhujina kaksipäiväisessä tapahtumakokonaisuudessa nähtiin Outi Mikkola (Lapin AMK), Piritta Jalonen (Keynote-puhuja), Marko Vatanen (Lapin AMK), Nina Viiri (Rovaniemen kaupunki), Pia Liljamo (Terveyskylä), Veijo Kirkinen (Pohjantähti opisto), Jani Tikkanen (Kuura Health Oy), Mari Kärkkäinen (Keynote-puhuja), Antti Haukipuro (Suvanto Care Oy), Marjaana Anttila (Haltija Group Oy), Mikko Myllymäki (VR4Healthcare Oy) & Heli Koskimäki (Oura Health Oy).

Katso tallenteet molemmista tapahtumapäivistä TEQUn YouTube-kanavalta!


TEQU TALK – eLapland 2030 | 25.3.2021| ROVANIEMI

Puhujina tapahtumassa nähtiin Anni Laurila & Heikki Ahdekivi.


TEQU TALK – IHMISEN TUOTTAVUUTTA LISÄÄVÄT TEKNOLOGIAT | 10.11.2020 | ROVANIEMI

Puhujina tapahtumassa nähtiin Perttu Pölönen & Teemu Arina.

Lue blogikirjoitus tapahtuman sisällöstä!

Katso Teemun puheenvuoro TEQUn YouTube-kanavalta!

Miten voidaan nähdä ihminen seuraavana teknologiana? Mitä ovat ihmisen tuottavuutta lisäävät teknologiat ja menetelmät? Biohakkeroinnin ammattilainen Teemu kertoo ihmisen ja koneen välisestä liitosta ja mitä se merkitsee ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta.


TEQU TALK – ICT MEETS THE ARTS | 6.10. – 7.10.2020 | ROVANIEMI

Puhujina kaksipäiväisessä tapahtumakokonaisuudessa nähtiin Arman Alizad, Mikko Hyppönen, Paula Ylisassi, Jani Aaltonen & Sani Leino.

Lue blogikirjoitus ensimmäisen tapahtumapäivän sisällöstä!

Lue blogikirjoitus toisen tapahtumapäivän sisällöstä!

Katso Mikon, Janin & Sanin puheenvuorot TEQUn YouTube-kanavalta!

MIKKO HYPPÖSEN PUHEENVUORO

Mikon puheenvuoro kertoo, mitä kaikkea tekoäly on saanut aikaan ja tulee vielä saamaan sekä sen, miksi elämme keskellä teknologia vallankumousta?

SANI LEINON PUHEENVUORO

Sanin puheenvuorosta tulet saamaan inspiraatiota ja vinkkejä sosiaalisessa mediassa toimimiseen sekä vastauksen siihen mitä “Social Selling” todellisuudessa on.

JANI AALTOSEN PUHEENVUORO

Janin puheenvuoro käsittelee myynnin ja markkinoinnin automaatiota, suurimpia trendejä sekä sitä mihin yritysten pitäisi kiinnittää huomiota nyt ja tulevaisuudessa. Puheessaan hän käy läpi myös inbound-markkinoinnin etuja, asiakashankintaa sekä asiakashallinnan tehokkaita työkaluja.


TEQU TALK – MITÄ ON OIKEASTI YRITYSKULTTUURI? | 17.9.2020 | ROVANIEMI

Puhujina tapahtumassa nähtiin Anssi Rantanen & Panu Luukka.

Lue blogikirjoitus tapahtuman sisällöstä!


TEQU TALK – YKSILÖT JA ORGANISAATIOT UUDEN EDESSÄ | 15.9.2020 | ROVANIEMI

Puhujina tapahtumassa nähtiin Harri Gustafsberg & Pekka Pohjakallio.

Lue blogikirjoitus tapahtuman sisällöstä!


TEQU TALK – LAPPILAISTEN VERKKOKAUPPOJEN TARINAT – ASKELEET MENESTYKSEEN | 16.6.2020

Yritysvieraina nähtiin Tiina Skinnari (Disturb Scandinavia Oy) & Juho Uutela (Beyond Arctic Oy).


TEQU TALK – MYY VERKOSSA TEHOKKAASTI -WEBINAARISARJA | 5.5. – 9.6.2020

Keväällä 2020 järjestetyn webinaarisarjan tavoitteena on edistää Lappilaisten PK-yritysten verkkomyynnin osaamista, jotta mahdollisimman moni yritys kykenisi tuottamaan uutta liiketoimintaa verkkomyynnin avulla erityisesti poikkeusaikana mutta myös tulevaisuuden kilpailukykyä ajatellen.

Webinaarisarjan kouluttajina toimivat Jukka Ala-Mutka, Valtteri Lindholm, Joonas Blomqvist, Mari Luukkainen, Belinda Gerdt & Risto Oksanen.

Webinaarisarja kokonaisuudessaan katsottavissa TEQUn YouTube-kanavalla!

1. WEBINAARI

Miten johdan yritystä ja sen kehittämistä digitaalisessa liiketoiminnassa ja miten valitsen sopivan strategian? Webinaarisarjan ensimmäisessä osassa lauteilla Jukka Ala-Mutka.

2. WEBINAARI

Miten rakennan verkkokaupan ja integroin sen kivijalkakauppaan?
Webinaarisarjan toisessa osassa lauteilla Varustelekan Valtteri Lindholm.

3. WEBINAARI

Miten verkkokaupan varastointi ja logistiikka hoidetaan?
Webinaarisarjan kolmannessa osassa tietotaitoaan jakaa Mustin & Mirrin Operations Manager Joonas Blomqvist.

4. WEBINAARI

Miten toteutat nopeasti, kustannustehokkaasti ja tuloksekkaasti markkinointia verkossa?Webinaarisarjan neljännessä osassa kuultiin markkinointiguru Mari Luukkaista!

5. WEBINAARI

Miten luon digitaalisen asiakaskokemuksen ja mihin teknologiat ovat menossa tulevaisuudessa? Webinaarisarjan viidennessä osassa Microsoftin Belinda Gerdt kertoo digitaalisen asiakaskokemuksen rakentamisesta.

6. WEBINAARI

Mikä on verkostojen merkitys liiketoiminnalle? Miten verkostoituminen tulee muuttumaan? Webinaarisarjan viimeisessä osassa kuultiin sponsorointi & tapahtumamarkkinointi ry:n Risto Oksasta!

TEQU TALK – JOHTAMISKULTTUURIN MUUTTUMINEN | 7.11.2019 | ROVANIEMI

Puhujina tapahtumassa nähtiin Erkka Westerlund & Petteri Kilpinen.

Lue blogikirjoitus tapahtuman sisällöstä!


TEQU TALK – YHTEISTYÖLLÄ PAREMPAA TULOSTA | 6.11.2019 | ROVANIEMI

Puhujina tapahtumassa nähtiin Pata Degerman & Mikko Kuitunen.

Lue blogikirjoitus tapahtuman sisällöstä!


TEQU TALK – LUOVUUDEN KETTERÄ JOHTAMINEN | 26.9.2019 | ROVANIEMI

Puhujina tapahtumassa nähtiin Timo Kiuru & Sami Honkonen.

Lue blogikirjoitus tapahtuman sisällöstä!


TEQU TALK – HYVINVOINTI JA MUUTTUVA TYÖYMPÄRISTÖ | 25.9.2019 | ROVANIEMI

Puhujina tapahtumassa nähtiin Satu Heikinheimo & Patrik Etelävuori.

Lue blogikirjoitus tapahtuman sisällöstä!


TEQU TALK – TYÖKULTTUURIN MUUTOS SOMEN VALTAKAUDELLA | 5.9.2019 | LEVI

Puhujina tapahtumassa nähtiin Mika D.Rubanovitsch & Melina Niemi.

Lue blogikirjoitus tapahtuman sisällöstä!


TEQU TALK – ÄLYKKÄÄN ELINYMPÄRISTÖN TEKNOLOGIAT | 8.11.2018 | ROVANIEMI

Kautta aikojen ensimmäinen TEQU Talk -tapahtuma järjestettiin Lapin ammattikorkeakoululla vuonna 2018. Puhujina tapahtumassa nähtiin Antti Merilehto, Henkka Hyppönen & Tommi Tervanen.


Lisätietoja kaikista TEQU Talk -tapahtumista saat sähköpostitse sekä puhelimitse.

tequ@lapinamk.fi | 044 478 0200