Tervetuloa Ihmeiden Lähteille perjantaina 15.11.2024 klo 11:00 – 15:45. Maksuton tapahtuma järjestetään hybriditapahtumana, johon voit osallistua joko livenä tai etänä.

Muistatko lapsena miettineesi, miten lentokoneet pysyvät taivaalla? Tai miten pistorasiasta tulee sähköä? Nykyään meitä saattaa mietityttää, viekö tekoäly työpaikat.

Maailman historia on täynnä toinen toistaan uskomattomampia keksintöjä, jotka ovat mullistaneet tapaamme elää ja toimia. Teknologia kehittyy hurjaa vauhtia, mutta ihminen on pysynyt yllättävän samanlaisena läpi vuosituhansien. Älykkyys, luovuus, empatia ja keksiminen on ihmiselle ominaista.

Mitä voimme oppia ihmisen muinaisista luomuksista ja miten toisaalta menestymme nykyteknologian dominoivassa maailmassa? Esko Valtaoja, Teemu Vidgren ja joukko lappilaisia keksijöitä avaavat sinulle niin keksintöjen historiaa kuin tulevaisuuttakin.

Anna uteliaisuutesi viedä ja tempaista sinut mukaan, sillä TEQU Talkissa olemme Ihmeiden Lähteillä!

Tapahtumapaikkana toimii Lapin AMK Showroom ja livestream tapahtumasta katsottavissa TEQU:n YouTube-kanavalla! Liveyleisöön mahtuu 100 ensimmäistä ilmoittautunutta. Liveyleisössä pääset tunnetusti nauttimaan kattavista tarjoiluistamme ja fiilistelemään TEQU-tapahtumien rentoa tunnelmaa.


Ilmoittautumalla Ihmeiden Lähteille!

Nimi(Pakollinen)
Haluatko osallistua tapahtumaan livenä vai etänä?(Pakollinen)
TEQU:lla on jatkuvasti protoideoiden haku auki. Onko yrityksellänne bisnesidea, -haaste tai teknologiaongelma, josta haluaisit jutella meidän kanssa?


PUHUJINA TAPAHTUMASSA NÄHDÄÄN


ESKO VALTAOJA

Mitä tieteen popularisoija miettii maailmanlopusta? Valtaoja antaa kyytiä kaiken maailman pessimisteille ja maailmanlopun ennustajille. Avaruustähtitieteen professori Valtaoja visioi ihmiskunnan ja maailman tulevaisuutta optimiseen sävyyn. Hän on aidon tiedon ja ymmärryksen puolestapuhuja – mistä hyvästä hänet on palkittu vuoden 2017 Mensa-palkinnolla.

Esko Valtaoja on tähtitieteen emeritusprofessori Turun yliopistosta, entinen Tuorlan observatorion johtaja ja taidegallerian apulainen. Hän on arvostettu tieteentekijä ja myös kiitetty tieteellisen tiedon popularisoija. Tämän myötä hän onkin suomalaisten suosikkitutkija: vuonna 2013 hänet nimettiin merkittävimmäksi elossa olevaksi suomalaiseksi tieteentekijäksi Tieteen tiedotus ry:n tilaamassa kyselyssä. Valtaoja on saanut mm. Tieto-Finlandian, Valtion Tiedonjulkistamispalkinnon, Lauri Jäntin palkinnon, Väinö Voipio -palkinnon, Mensan palkinnon, Sokrates-palkinnon, ja kahdesti Vuoden Kristillinen Kirja -palkinnon.

Valtaoja tunnetaan julkisuudessa erityisesti ”ahkerana kirjoittajana ja keskustelijana, jonka mielipiteet saattavat herkimpiä närästää”. Hän on arvostellut tieteen jäämistä muiden uutisaiheiden varjoon tiedotusvälineissä. Hänen vahvuudekseen on sanottu erityisesti kykyä kirjoittaa ymmärrettävästi vaikeistakin asioista.

TEEMU VIDGRÉN

Teemu toimii Microsoft Suomen operatiivisena johtajana. Hän on pitkän linjan ICT-alan ammattilainen, jolla on yli 25 vuoden kokemus. Vidgrén aloitti uransa startup-yrittäjänä ohjelmistoalalla ja on sittemmin toiminut useissa myynnin ja liiketoiminnan johtotehtävissä. Hänen taustansa ja osaamisensa keskittyvät monimutkaisten liiketoiminnallisten haasteiden yksinkertaistamiseen ja selkeiden toimintatapojen kehittämiseen.

Microsoftilla Vidgrén on ollut aktiivisesti mukana edistämässä innovaatioita ja tukemassa startup-ympäristöjä Suomessa. Hän on myös ollut mukana kehittämässä Microsoftin globaaleja startup-ohjelmia, kuten Microsoft for Startups, ja tukemassa startupien kasvua kansainvälisillä markkinoilla. Vapaa-ajallaan Vidgrén toimii juniorijalkapallon valmentajana, valokuvaajana ja ultrajuoksijana.


TAPAHTUMAPAIKKANA TOIMII LAPIN AMK:N SHOWROOM

KATSO VIDEO MITEN LÖYDÄT TAPAHTUMATILAAN!

Lapin AMK kartta (Jokiväylä 11, 96300 Rovaniemi)

TAPAHTUMAN JÄRJESTÄÄ

TEQU Hub-hanke

Hanke toteutetaan aikavälillä 1.5.2023 – 31.12.2025

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 1 124 390 €, joista Lapin Liiton myöntämää EAKR- ja valtion rahoitusta on 899 512 €.