Lappi täyttyy sähköajoneuvoista, vai täyttyykö?

Tervetuloa mukaan kuulemaan, vaikuttamaan ja kehittämään yhdessä Lapin tulevaisuutta sähköisen liikkumisen ja kaupunkisuunnittelun saralla!

Virtuaalitapahtuma järjestetään 25.3.2021 kello 12:00 – 16:00 yhteistyössä Arctic Design Weekin kanssa.

Toteutuksessa mukana ovat seuraavat hankkeet: LapCharge, SmartCharge, Väppi, Dwell & eSprint.

TAPAHTUMAN TEEMA

Miten sähköisen liikkumisen infrastruktuuri Lappiin tulee rakentaa? Minkälainen latausverkoston tulisi olla? Millainen on tulevaisuuden kaupunki? Miten liikumme ja elämme vuonna 2030?

Tulevaisuuden ratkaisuista ja niiden suunnittelusta meille tulevat kertomaan keynote-puhujat Anni Laurila sekä Heikki Ahdekivi. Teemoina puheenvuoroissa ovat tulevaisuuden kaupunkisuunnittelu liikkumisen näkökulmasta sekä sähköinen liikkuminen Lapissa.

KENELLE TAPAHTUMA ON SUUNNATTU?

Arctic Design Weekin yhteydessä järjestettävä vuoden ensimmäiseen TEQU Talk -tapahtuma on suunnattu erityisesti kaikille sähköisestä liikkumisesta kiinnostuneille kuntapäättäjille, yrityksille, teknologiakehittäjille sekä palveluntarjoajille.

Tapahtuma striimataan TEQUn YouTube -kanavalla, joten osallistumaan mahtuvat kaikki aiheesta kiinnostuneet! Lämpimästi tervetuloa mukaan!

MIKSI KANNATTAA OSALLISTUA

Tapahtuma tulee avaamaan sinulle ajatuksia, miten Lappi kehittyy 2030-luvulle mennessä liikenteen ja kaupunkisuunnitelun saralla. Pääset keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia aiheesta puhujien, yritysten sekä muiden osallistujien kanssa striimin chatin kautta.

Virtuaalitapahtumassa nähdään myös useita yrityksiä esittelemässä tuotteitaan ja palveluitaan. Pääset tutustumaan muun muassa sähkökelkkaan, -lumiskootteriin -pyörään ja -autoon! Yritysesittelyt välitetään myös virtuaaliyleisölle striimin välityksellä. Mukana tapahtumassa ovat seuraavat yritykset: Aurora Powertrains Oy, Roll Outdoors Oy, eLyly Oy ja Pörhön Autoliike Oy.

ARCTIC DESIGN WEEK (22.3 – 28.3.2021)

Maailman pohjoisin muotoiluviikko sisältää taidetta, kulttuuria, foorumeita, bisnestapahtumia, sekä monia muita muotoiluun liittyviä tapahtumia. Ideana on edistää pohjoisen elinkeinoelämää ja muotoiluosaamista, sekä elävöittää kaupunkikulttuuria.

Vuoden 2021 Arctic Design Weekillä pureudutaan ajan mukaisesti epävarmuuteen ja siihen, miten voimme valmistautua sellaiseen, josta emme etukäteen tiedä. Miten parannamme ja lisäämme ennakointia sekä proaktiivisuutta, ja kenen tehtävä tämä on?

KORONATILANTEESTA JOHTUEN EMME VALITETTAVASTI VOI OTTAA LIVEYLEISÖÄ PAIKALLE

TAPAHTUMAN AIKATAULU

LapCharge-
hankkeen
TEQU Talk eLapland 2030 virtuaalitapahtumaTorstai
25.3.2021
Aika Teema Puhuja
12:00 – 12:15Tervetuloa TEQU Talk eLapland 2030 -tapahtumaanTEQU
Lapin AMK
12:15 – 13:15Tulevaisuuden kaupunkisuunnittelu liikkumisen näkökulmastaAnni Laurila
Keynote-puhuja
13:15 – 13:30Tauko
13:30 – 14:30Yritysesittelyitä – Tuotteet, palvelut & puheenvuorot
Aurora Powertrains Oy – Sähkökelkka
eLyly Oy – Sähkölumiskootteri
Pörhön Autoliike Oy – Sähköauto
Roll Outdoors Oy – Sähköpyörä
14:30 – 14:45Tauko
14:45 – 15:00LapCharge- ja SmartCharge-hankkeiden tulosten esittely
LapCharge – Lapin latausasemaverkoston suunnitelma
SmartCharge – Älykästä latausta
Lauri Saarelainen
& Tuomas
Sinisalo

Lapin AMK
15:00 – 16:00Sähköinen liikkuminen ja sen tulevaisuus LapissaHeikki Ahdekivi
Keynote-puhuja
Tapahtuman
yhteyshenkilö
Lauri Saarelainen
etunimi.sukunimi@lapinamk.fi / 040 527 2027

KEYNOTE-PUHUJA ESITTELYT

Anni Laurila on arkkitehti, joka ylittää perinteisiä rajoja tuodakseen ratkaisuja merkittäviin haasteisiin. Arkkitehtina, varapäällikkönä ja pääsuunnittelijanakin toiminut Anni on työskennellyt eri hankkeissa uudisrakennuksista historiallisten keskustojen sekä saarien suunnitelmiin.

Puheissaan Anni katsoo pitkälle tulevaisuuteen yhdistämällä arkkitehtuurin, asumisen ja kaupunkisuunnittelun yhteen teknologian sekä kestävyyden muutosvaikutusten kanssa. Anni on myös ministeröiden työryhmässä laatimassa suuntaviivoja Suomen tulevalle arkkitehtuurille sekä kaupunkisuunnittelulle.

Lue lisää Annista!

Heikki Ahdekivi on monipuolisesti kokenut autoalan ja älykkään liikkumisen asiantuntija. Vuosina 2017-2020 hän vastasi K-ryhmässä valtakunnallisen, Suomen suurimman sähköautojen pikalatausverkoston rakentamisesta K-kauppoihin.

Aiemmin Heikki on vastannut Suomen Volkswagen-henkilöautojen liiketoiminnasta, ja toiminut vastaavissa tehtävissä sekä Volvolla että Fordilla, joista neljä vuotta Fordin Euroopan pääkonttorissa rakentamassa muun muassa uusia maahantuontitoimintoja Puolaan, Unkariin, Tsekkiin ja Kreikkaan.

Heikkiä kiinnostaa uuden luominen. Sähköautojen latausverkoston lisäksi hän on tutkinut uuden mobiliteetin liiketoimintaa ja kehittänyt Suomen markkinoille Euroopan ensimmäisen uusien autojen suoramyynnin verkossa vuonna 1999. Nykyään heikki on aktiivinen kasvuyhtiöissä, ja hän toimii muun muassa Suomen suurimman käytettyjen merkkivaatteiden verkkokaupan Emmyn hallituksen puheenjohtajana.