Tequälyllä tsäpäkkää yritystoiminnan kehittämistä!

Tequäly-hankkeen tavoitteena on vahvistaa lappilaisten pk-yritysten toimintaa digitalisaation ja vihreän talouden osalta sekä kehittää Lapin alueen kilpailukykyä IoT:n, tekoälyn ja tuotemuotoilun avulla. Hankkeen toiminta on yrityksille maksutonta, EU-rahalla toteutettavaa julkista toimintaa, jonka tulokset ovat julkisia.

Hankkeessa tuotetaan 6 nopeaa teknologiaprototyyppiä hyödyntäen IoT:n, datan jalostamisen ja tekoälyn osa-alueita. Prototyyppeihin haetaan teknologia- ja businessongelmat alueen elinkeinoelämästä haastattelemalla yritysten tarpeita. Jokainen prototyyppi sisältää teknologian lisäksi tuotemuotoilun osa-alueen. Prototyyppien tarkoituksena on paitsi tuottaa uutta teknologista kyvykkyyttä Lappiin, aktivoida myös yrityksiä tekemään uskaltavampaa innovaatiotoimintaa. Prototyypit kehitetään ja otetaan testikäyttöön nopealla aikataululla, jotta vastaamme ketterästi yritystoiminnan jatkuvan kehittämisen tarpeisiin.


ONKO YRITYKSELLÄNNE HAASTE, ONGELMA TAI IDEA, JONKA RATKAISEMISESSA VOISIMME AUTTAA?

Idean ei tarvitse olla valmis tai selkeä, vaan voitte ottaa meihin yhteyttä esimerkiksi liiketoimintanne kehitystarpeeseen liittyen. Visioidaan yhdessä projektitiimimme kanssa ratkaisumalleja tilanteeseenne. Keskustelut voimme järjestää esimerkiksi puhelimitse, kasvokkain tai Teams-tapaamisessa.

Voit olla myös suoraan sähköpostitse tai puhelimitse yhteydessä Matti Vataseen: matti.vatanen@lapinamk.fi, 040 168 5952

Tässä muutamia maistiaisia eri toimialoilla toimivilta lappilaisilta yrityksiltä tulleista ideoista ja liiketoiminnan kehitystarpeista: lasten liikkuvuuteen kannustaminen tekoälyn avulla, mobiili karttapalvelu matkailijoille, konenäkö elintarvikkeiden varastotilanteen tunnistamiseen, älykäs myyntikärry, VR-lasien hyödyntäminen matkailubisneksessä.

Ota sinäkin yhteyttä, niin pohditaan yhdessä ajatustanne pidemmälle!


TEQUÄLYN PROJEKTIRYHMÄ
  • Matti Vatanen, projektipäällikkö ja erityisasiantuntija, strategia-asiat
  • Jorma Mölläri, liiketalouden lehtori
  • Neea Pauri, mediatuottaja
  • Henna Harmoinen, kuvausvastaava
  • Salla Pyhäjärvi, business & viestintävastaava
  • Iida Kalliokoski Silvestre, designer
  • Samuli Jomppainen, designer
  • Teemu Kuusijärvi, web-kehittäjä
  • Juha Autioniemi, web-kehittäjä

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 523 631 €, joista Lapin Liiton myöntämää EAKR- ja valtion rahoitusta on 418 905 €.

Hanke toteutetaan aikavälillä 1.8.2021 – 31.8.2023