Turvallisempaa lumi- ja jäärakentamista!

Lumi- ja jäärakentaminen on osa Lapin eksotiikkaa ja vetovoimaa, mutta samalla yksi ilmastonmuutokselle altteimmista elinkeinoista. Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat paikoin jo havaittavissa, mutta konkreettisia, muutoksiin valmistavia työkaluja alalla on niukasti.

Lapin AMKin pitkäjänteinen toiminta lumi- ja jäärakentamisen sektorilla, tutkimuksella tuotettava uusi tieto ja alalla kartutettu kokemus hyödynnetään turvallisuuden ja ilmastonmuutokseen sopeutumisen kehittämisessä.  ProSnow päivittää Lapin AMKin vuonna 2011 laatiman lumi- ja jäärakentamisen opaskirjan alan uusimmalla tiedolla. Lumi- ja jäärakentajille tarjotaan myös ennakointia ja konkreettista tukea ilmastonmuutoksen tuomien haasteiden ratkomiseen. Hankkeen toimilla pyritään tarjoamaan selkeät, päivitetyt ohjeet lumirakennusten suunnitteluun, rakentamiseen sekä käyttöön niin rakentajien, että valvovien viranomaisten tueksi.

Keräämme hankkeessa alan hiljaista tietoa osaksi opasta, mutta keräämme myös tietoa toimijoiden kohtaamista haasteista ja ratkomme näitä. Haluamme kehitystyöhön kaikki alan toimijat mukaan, joten olit sitten alan kokenut konkari tai tuore tekijä, olehan yhteydessä!


Yhteydenotto ProSnow-projektiin liittyen

Nimi(Pakollinen)
Olemme sinuun pian yhteydessä.

Voit olla myös suoraan sähköpostitse tai puhelimitse yhteydessä projektipäällikkö Niko Pernuun.

Niko Pernu: niko.pernu@lapinamk.fi, 040 586 4341


PROJEKTIRYHMÄ

Niko Pernu
Projektipäällikkö

Valtteri Pirttinen Kestävä rakentaminen

Kari Moilanen
Kestävä rakentaminen

Emilia Launne
Design


Hanke toteutetaan aikavälillä 1.8.2023 – 31.7.2025.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 273 597 €, joista Lapin Liiton myöntämää EAKR- ja valtion rahoitusta on 218 877 €.