ChocoScan

Suklaantunnistimen eli ChocoScanin toteutus käynnistyi Rovaniemeläisen Choco Delin yrittäjän toiveesta saada konvehtien tuotetiedot mukaan konvehtirasioihin. Tuotetietojen tulostamiseen ei oltu löydetty ratkaisua, sillä Choco Delin asiakkaat saavat itse valita rasiaan juuri haluamansa konvehtimaut ja jokainen rasia on siten sisällöltään yksilöllinen.

Yrittäjän ja TEQUn yhteisissä ideoinneissa syntyi suunnitelma suklaantunnistimesta, joka konenäön avulla tunnistaisi kunkin suklaakonvehtirasiaan valitun konvehdin ja sen perusteella tulostaisi QR-koodin, joka avaa asiakkaalle juuri kyseisen rasian sisällön. Suunnittelun lähtökohtana oli tavoite jouduttaa asiakaspalvelutilannetta ja parantaa asiakaskokemusta.

ChocoScan on testikäytössä Rovaniemeläisen Choco Delin Rinteenkulman myymälässä syyskuusta 2022 alkaen. Laitteen konenäköä koulutetaan testausaikana ja laitteen käytön myötä se harjaantuu tunnistamaan konvehteja aina vain paremmin.

Laitteen käyttö:

  1. Aseta ostamasi konvehtirasia ChocoScaniin alustalle merkittyjen rajojen sisäpuolelle
  2. Seuraa näytön ohjeita
  3. Laite tulostaa sinulle QR-kooditarran, jonka voit liimata esimerkiksi suoraan rasiaan tai korttitervehdykseen

Prototyyppi on testikäytössä ja konenäkö oppii joka käyttökerralla paremmaksi suklaan tunnistajaksi. ChocoScannaa sinäkin konvehtisi ja auta konenäköä oppimaan!


Tutustu ChocoScanin protoesittelyyn!


Making of ChocoScan


Suklaantunnistin toteutetaan osana Lapin ammattikorkeakoulun TEQUn Tequäly-hanketta. Tequäly on julkinen kehityshanke, jonka tavoitteena on aktivoida lappilaisia pk-yrityksiä digitaalisen ja ympäristöystävällisen liiketoiminnan kehittämiseen. Tequäly-hanke toteutetaan Lapin liiton myöntämällä EAKR- ja valtion rahoituksella.