Pelillisyyttä laskettelurinteeseen

Rinneproto SlopeFlipin eli Sloupparin suunnittelu alkoi tavoitteesta luoda interaktiivinen tai pelillistävä elementti, joka viihdyttää ja kannustaa lapsia laskettelurinteessä. Rovaniemeläisen Playground Solutions Oy:n yrittäjän ideasta kehitetty proto on suunniteltu rakenteiltaan kustannustehokkaaksi, ja ratkaisuissa on mietitty kokoonpanon ja huollon helppoutta sekä turvallisuutta. Kun Sloupparia läpsäisee ohi laskettaessa, päästää interaktiivinen elementti kannustavia huudahduksia ja innostaa laskijoita uusiin laskuihin.

Proton älynä toimii Arduino MKR WAN 1310 joka lähettää sensorien kerättyä tietoa LoRa-verkon kautta jatkokehitystä varten. Grove ADXL345 kiihtyvyyssensori tunnistaa tolpan läpsäyksen ja Adafruit sound board sekä audio amplifier vastaa äänentoistosta. Jänniteanturi voi seurata akun kestoa ja milloin akkua tarvitsee ladata ja kiihtyvyysanturilla voi myös seurata, onko tolppa kaatunut laskettelurinteessä.

Tekniikka on jaettu kahteen eri laatikkoon; toisessa on äly, sensorit ja äänentoisto, toisessa on pelkästään akku. Akun voi ottaa erilleen lopusta protosta, mikä helpottaa sen lataamista.


Tutustu Sloflipperin ääniraitoihin!


Making of SlopeFlip


SlopeFlip toteutettiin osana Lapin ammattikorkeakoulun TEQUn Tequäly-hanketta. Tequäly on julkinen kehityshanke, jonka tavoitteena on aktivoida lappilaisia pk-yrityksiä digitaalisen ja ympäristöystävällisen liiketoiminnan kehittämiseen. Tequäly-hanke toteutetaan Lapin liiton myöntämällä EAKR- ja valtion rahoituksella.