Uusi asumisen sovellus ladattavissa DAS Kelon asukkaille!

Android-version lataus: Sovellus löytyy Kuluma Beta -nimellä Google Play -kaupasta.

iOS-version lataus: TesFlight sovelluksen kautta tästä linkistä

Rekisteröityminen vaatii lisäksi asukkaille jaettavan, henkilökohtaisen koodin.

Kuluma Betaa testataan DAS Kelossa 6.9. – 14.11.2021 välisenä aikana. Sovelluksessa on mahdollista seurata omaa asuntokohtaista veden- ja sähkön kulutusta, verrata sitä talon keskiarvoon, sekä keskustella palstalla talon muiden asukkaiden, vuokranantajan ja sovelluskehittäjien kanssa.

Viralliset asumiseen liittyvät asiat, kuten vika-ilmoitukset tulee hoitaa edelleen DAS:in perinteisiä viestintäkanavia pitkin. Testausjakson aikana arvioidaan sovelluksen toimivuutta, sekä potentiaalia jatkolle.

Tavoitteena on, että Kuluman avulla asukkaat pystyisivät myös vaikuttamaan enemmän talon asioihin, löytämään tietoa ja muita samanhenkisiä ihmisiä, sekä luomaan keskenään uudenlaista yhteisöllisyyttä. Palstalle toivomme asumiseen liittyvien aiheiden lisäksi myös palautetta Kulumasta, sekä ideoita kehitystyöhön!

Kuluman viikkokisat

Viikko 36

Viikkokisat iskettiin käyntiin pyytämällä asukkailta heidän päivän biisinsä. Arvonnan ja 15€ Wolt-koodin voitti itselleen kappale: Friday I’m in love – The Cure, onnittelut! Kisakappaleista on nyt koottu Kelolle oma soittolista, jonne voi lisätä yhteisiä biisejä jatkossakin:

Kuluman on kehittänyt Dwell – Älykäs taloyhteisö -hankkeen projektitiimi (Lapin AMK ja Lapin yliopisto) yhteistyössä DAS:in ja NEVE:n kanssa. Sovelluksen luomiseen on osallistunut myös eri alojen opiskelijoita ja Kelon asukkaita. Projekti on julkisrahoitteinen, eli testauksen aikana syntynyttä sisältöä käytetään myös osana kehitystyötä, raportointia ja hankeviestintää.

Kehitystiimiin voi olla yhteydessä myös täältä:


Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 488 639 €, josta Lapin liitto on myöntänyt Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja valtion rahoitusta 366 479 €. Hankkeen päätoteuttajana toimii Lapin Ammattikorkeakoulu ja osatoteuttaja Lapin Yliopisto.

Hanke toteutetaan aikavälillä 1.1.2019-31.12.2021

Yhteyshenkilö: Projektipäällikkö Valtteri Pirttinen, valtteri.pirttinen@lapinamk.fi