Uusi asumisen sovellus ladattavissa DAS Kelon asukkaille!

Android-version lataus: Sovellus löytyy Kuluma Beta -nimellä Google Play -kaupasta.

iOS-version lataus: TesFlight sovelluksen kautta tästä linkistä

Rekisteröityminen vaatii lisäksi asukkaille jaettavan, henkilökohtaisen koodin.

Kuluma Betaa testataan DAS Kelossa 6.9. – 14.11.2021 välisenä aikana. Sovelluksessa on mahdollista seurata omaa asuntokohtaista veden- ja sähkön kulutusta, verrata sitä talon keskiarvoon, sekä keskustella palstalla talon muiden asukkaiden, vuokranantajan ja sovelluskehittäjien kanssa.

Viralliset asumiseen liittyvät asiat, kuten vika-ilmoitukset tulee hoitaa edelleen DAS:in perinteisiä viestintäkanavia pitkin. Testausjakson aikana arvioidaan sovelluksen toimivuutta, sekä potentiaalia jatkolle.

Tavoitteena on, että Kuluman avulla asukkaat pystyisivät myös vaikuttamaan enemmän talon asioihin, löytämään tietoa ja muita samanhenkisiä ihmisiä, sekä luomaan keskenään uudenlaista yhteisöllisyyttä. Palstalle toivomme asumiseen liittyvien aiheiden lisäksi myös palautetta Kulumasta, sekä ideoita kehitystyöhön!

Kuluman viikkokisat

Julkaisemme sovelluksen palstalla viikottain asukkaille pienimuotoisia kisoja, joihin osallistumalla voi ottaa osaa myös arvontaan. Kisojen aiheet vaihtelevat laidasta laitaan ja liittyvät usein yhteisölliseen ja kestävään asumiseen, sekä sovelluksen kehittämiseen.


Viikkokisa #4: Hae Roll Outdoorsin Kätyriksi!

Oletko innokas kokeilemaan sähköläskipyöräilyä? Etsimme Kätyreitä Roll Outdoorsille. Kätyrinä keräät pienen ryhmän, jonka kanssa pääset polkemaan tarjoushinnoin. Jos saat kerättyä viiden hengen porukan, saat oman pyörän vuokrauksen maksutta. Ota mukaan kaverisi, naapurisi tai vaikka appivanhempasi!

Miten starttaa

Kätyrit saavat live-opastuksen pyörien käyttöön ja vuokraustoimintaan.

Mitä tehtäviä

Kätyrin tehtävänä on innostaa ihmisiä kokeilemaan Roll Outdoorsin palveluita. Hän varmistaa myös, että pyörät palautuvat käytön jälkeen lataukseen.

Palkinto

Mitä enemmän kätyri rekryää porukkaa polkemaan, sitä enemmän hän saa omia harrastusetuja.

Ilmoittaudu Kätyriksi laittamalla mailia osoitteeseen info.kuluma@lapinamk.fi. Kerro viestissä miksi juuri sinä haluat polkemaan ja ketä toisit ensimmäisellä kerralla mukaasi.


Viikkokisa #1: Kelon soittolista

Viikkokisat iskettiin käyntiin pyytämällä asukkailta heidän päivän biisinsä. Arvonnan ja 15€ Wolt-koodin voitti itselleen kappale: Friday I’m in love – The Cure, onnittelut! Kisakappaleista on nyt koottu Kelolle oma soittolista, jonne voi lisätä yhteisiä biisejä jatkossakin:

Kuluman on kehittänyt Dwell – Älykäs taloyhteisö -hankkeen projektitiimi (Lapin AMK ja Lapin yliopisto) yhteistyössä DAS:in ja NEVE:n kanssa. Sovelluksen luomiseen on osallistunut myös eri alojen opiskelijoita ja Kelon asukkaita. Projekti on julkisrahoitteinen, eli testauksen aikana syntynyttä sisältöä käytetään myös osana kehitystyötä, raportointia ja hankeviestintää.

Kehitystiimiin voi olla yhteydessä myös täältä:


Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 488 639 €, josta Lapin liitto on myöntänyt Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja valtion rahoitusta 366 479 €. Hankkeen päätoteuttajana toimii Lapin Ammattikorkeakoulu ja osatoteuttaja Lapin Yliopisto.

Hanke toteutetaan aikavälillä 1.1.2019-31.12.2021

Yhteyshenkilö: Projektipäällikkö Valtteri Pirttinen, valtteri.pirttinen@lapinamk.fi